Siirry suoraan sisältöön

Liity jäseneksi

Ajoneuvo- ja teollisuuslyijyakkujen maahantuojan on helppo liittyä mukaan Akkukierrätys Pb Oy:n tuottajayhteisöön tuottajavastuun siirtoa koskevalla tuottajasopimuksella. Yhtiö kohtelee kaikkia tuottajia tasapuolisesti ja kaikki tuottajien kanssa tehdyt sopimukset ovat samansisältöisiä. Jo lähes 300 lyijyakkujen ja lyijyakkuja sisältävien laitteiden- tai ajoneuvojen maahantuojaa on siirtänyt tuottajavastuunsa Akkukierrätys Pb Oy:lle! Katso jäsenyrityksemme.

Kun tuottajasopimus on allekirjoitettu, yrityksen kaikki tuottajavastuuvelvoitteet siirtyvät Akkukierrätys Pb Oy:lle. Tämän jälkeen maahantuojan tarvitsee vain raportoida maahantuomiensa akkujen määrät säännöllisesti Akkukierrätykselle.

Jäsenyritys voi olla varma siitä, että Akkukierrätys Pb Oy huolehtii kaikista tuottajavastuuvelvoitteista jätelain mukaisesti, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti.

Tervetuloa mukaan!

Muiden kuin lyijyakkujen tuottajavastuu

Jos maahantuotte myös muita kuin lyijyakkuja (poislukien sähköautojen akut), voitte hoitaa niiden tuottajavastuun täyttämällä oheisen valtakirjan. Akkukierrätys Pb Oy ja Recser Oy ovat laatineet asiamiessopimuksen, joka mahdollistaa sen, että Recserin (Paristokierrätys) vastuulla olevien paristojen ja akkujen tuottajavastuu hoituu valtakirjan avulla. Akkukierrätys välittää Recserille sen vastuulle kuuluvien paristojen ja akkujen kierrätysmaksut ja tiedot.

Lataa valtakirja (Word-dokumentti) tästä.

Sähköauton akkujen tuottajavastuun voitte hoitaa liittymällä Suomen Autokierrätyksen jäseneksi. Lisää tietoa Suomen Autokierrätys Oy:n sivuilla (aukeaa uuteen välilehteen).

Tietojen päivittäminen

Mikäli yrityksenne Y-tunnus muuttuu, tiedot rekisteriimme tulee päivittää tuottajavastuun siirtolomakkeella.   

Siirtolomakkeella tuottajayhteisö(je)n nykyinen jäsenyritys/tuottajavastuusopimuksen tehnyt yritys siirtää jäsenyyden/tuottajavastuusopimuksen toisen yrityksen nimiin. Jäsenyyden/tuottajavastuusopimuksen vastaanottava yritys hyväksyy samalla jäsenyyden/tuottajavastuusopimuksen vastuut ja säännöt/sopimusehdot.

Avaa ja tallenna tuottajavastuun siirtolomake (pdf) tästä.

Jäsenyyden irtisanominen

Mikäli yrityksenne ei enää maahantuo akkuja, jäsenyyden tuottajayhteisössä voi irtisanoa.

Jos haluatte, että yrityksenne tiedot poistetaan jäsenrekisteristä, täyttäkää ja allekirjoittakaa jäsenyyden irtisanomislomake.

Avaa ja tallenna jäsenyyden irtisanomislomake (pdf) tästä.

Huom! Lomakkeet pitää palauttaa allekirjoitettuna joko sähköisesti osoitteeseen jasenpalvelut@elker.fi tai paperisena osoitteeseen Elker Oy, Teknobulevardi 3-5, 01530 Vantaa.

Lue lisää