Siirry suoraan sisältöön

Hoidamme lyijyakkujen tuottajavastuun puolestasi

Akkukierrätys Pb Oy on perustettu huolehtimaan ajoneuvo- ja teollisuuslyijyakkuja maahantuovien yritysten tuottajavastuuvelvoitteista. Akkukierrätys Pb on Suomen ainoa hyväksytty lyijyakkujen tuottajayhteisö, ja sille voi siirtää kaikki ajoneuvo- ja teollisuuslyijyakkuja koskevat tuottajavastuuvelvoitteet.

Akkukierrätys Pb Oy on perustettu vuonna 2008, ja sen omistavat AkroPower Oy, EnerSys Europe Oy, Exide Technologies Oy ja Koivunen Oy.

Yrityksen toiminta on yleishyödyllistä ja voittoa tavoittelematonta, eikä Akkukierrätys käy kauppaa sen kierrätysjärjestelmään päätyvillä akuilla. Akkukierrätys Pb Oy on tuottajavastuuviranomaisena toimivan Pirkanmaan ELY-keskuksen hyväksymä ja valvoma yritys.

Mitä Akkukierrätys tekee?

Akkukierrätys Pb Oy vastaa jäseniensä puolesta mm. 

  • lyijyakkujen keräyksen ja kierrätyksen järjestämisestä koko Suomessa yhteistyössä sopimuskumppanien kanssa
  • kuluttajatiedottamisesta
  • tilastoinnista ja raportoinnista.

Jätelain muutoksen jälkeen käytännössä kaikkien yrityksien tulee liittyä tuottajayhteisön jäseneksi hoitaakseen tuottajavastuuvelvoitteensa. Lue lisää tuottajavastuusta Ely-keskuksen Tuottajavastuu-sivustolla.

Akkukierrätys Pb on helpoin ja kustannustehokkain ja vastuullinen tapa hoitaa lyijyakkujen tuottajavastuuvelvoitteet.

Akkukierrätys koordinoi käynnistys- ja teollisuuslyijyakkujen keräys- ja kierrätysjärjestelmää. Käytöstä poistettuja akkuja voi toimittaa suoraan keräyspisteisiin (Kierrätys.info).

Keräyksen ja kierrätyksen käytännön järjestämisestä vastaavat Akkukierrätys Pb Oy:n yhteistyökumppanit, joilta voi tilata myös suurempien akkuerien noudon. 

Toimittamalla akut Akkukierrätyksen keräysjärjestelmään voit olla varma, että niitä käsitellään vastuullisesti ja ympäristölainsäädännön mukaisesti.

Lue lisää

Akkukierrätys Pb Oy:n hallitus

  • Tapani Jylhä (puheenjohtaja)
  • Marko Salminen
  • Ilmo Hakkarainen
  • Jyrki Laamanen
  • Juha Kenraali

Tutustu vuosikertomuksiin