Siirry suoraan sisältöön

Akkukierrätys Pb

Akkukierrätys Pb Oy on vuonna 2008 perustettu yritys, jonka tarkoituksena on huolehtia ajoneuvo- ja teollisuuslyijyakkuja maahantuovien yritysten tuottajavastuuvelvoitteista. Akkukierrätys Pb Oy on ainoa Suomessa hyväksytty lyijyakkujen tuottajayhteisö ja sille voi siirtää kaikki ajoneuvo- ja teollisuuslyijyakkuja koskevat tuottajavastuuvelvoitteet.

Tuottajayhteisö vastaa jäseniensä puolesta mm. akkujen keräyksen ja kierrätyksen järjestämisestä yhteistyössä sopimuskumppanien kanssa, kuluttajatiedotuksesta sekä tilastoinnista ja raportoinnista valtakunnallisena tuottajavastuuviranomaisena toimivalle Pirkanmaan ELY-keskukselle.

Akkukierrätys Pb Oy:n toiminta on yleishyödyllistä ja voittoa tavoittelematonta. Akkukierrätys on tuottajavastuuviranomaisena toimivan Pirkanmaan ELY-keskuksen hyväksymä ja valvoma yritys.

Olemme tuottajalle helpoin ja kustannustehokkain tapa hoitaa vastuullisesti lyijyakkujen tuottajavastuuvelvoitteet.

Hallitus

Hallituksen kokoonpano on seuraava:

Marko Salminen (puheenjohtaja)
Ilmo Hakkarainen
Sami Holopainen
Tapani Jylhä
Juha Kenraali

Vuosikertomus 2021

Vuonna 2021 oli monin tavoin poikkeuksellinen, sillä korona aiheutti yleisesti paljon huolta ja haastoi myös jätehuollon järjestämistä. Akkujen keräys saatiin kuitenkin järjestettyä pääosin hyvin. Jätelain muutoksen myötä moni aiemmin Pirkanmaan ELY-keskuksen tuottajarekisterin kautta tuottajavastuunsa hoitanut yritys liittyi Akkukierrätyksen jäseneksi ja jäsenmäärä kohosi lähes 300 yritykseen. Vuoteen kuului myös aktiivinen edunvalvonta EU:n uuteen akkuasetusluonnokseen liittyen. Jätelainsäädännössä asetettu tavoite koko maan kattavasta akkujen keräysverkostosta sekä lyijyakkujen 65 % kierrätysasteesta saavutettiin tänäkin vuonna. Vuosikertomuksessa kerromme Akkukierrätyksen vuoden 2021 tärkeimmistä virstanpylväistä ja akkuihin liittyvistä tunnusluvuista. Tutustu Akkukierrätyksen vuoteen tarkemmin vuosikertomuksessa.