Yhteistyökumppanit

Lyijyakut ovat vaarallista jätettä. Niille on järjestetty koko Suomen kattava keräysverkosto, johon akut voi palauttaa maksutta. Sen lisäksi lyijyakkuja voidaan noutaa suoraan yrityksistä. Löydät lähimmän akkujen keräyspisteen www.kierratys.info kohdasta ajoneuvoakut.

Tälle sivulle listatut yritykset ovat Akkukierrätys Pb Oy:n tarkistamia ja hyväksymiä yhteistyökumppaneita, joilla on tarpeelliset ympäristö- ja jätesiirtoluvat vaarallisen jätteen kuljetukseen ja käsittelyyn. Nämä yritykset huolehtivat lyijyakkujen päätymisestä ympäristöluvallisiin kierrätyslaitoksiin.

Yritysten ympäristölupatiedot löytyvät Aluehallinnon tietopalvelusta. Suomen ympäristökeskus ylläpitää ajantaisia tietoja voimassaolevista jätesiirtoluvista.

Lyijyakut ovat vaarallista jätettä ja siksi ne saa luovuttaa vain ympäristöluvan omaavalle toimijalle tai sellaiselle jätteen kuljettajalle, joka on merkitty jätehuoltorekisteriin niin, että merkintä kattaa myös kyseisen jätteen kuljetuksen. Kaikilla toimijoilla ei näitä ole, joten ole tarkkana, kenelle luovutat lyijyakkuja.

Kun olet myymässä akkuja tai haluat sopia romuakkujen noudosta yrityksestänne, ota yhteyttä vastuullisesti toimiviin yhteistyökumppaneihimme.

 

Fortum Waste Solutions Oy

Suomen Akkukeräys Oy

Kuusakoski Oy

Lassila & Tikanoja Oyj

Material Nexus Finland Oy Suomen Materiaalikeskus

Romukeskus Oy

Stena Recycling

Kajaanin Romu Oy

Romu Keinänen Oy

KTC Kierrätyspalvelut Oy

KTC Kierrätyspalvelut Oy