Siirry suoraan sisältöön

Tuottajavastuun tulevaisuudennäkymiä ruoditaan Tampereella – tule mukaan

Laajentuvalla tuottajavastuulla on suuri rooli myös kiertotaloutta edistävässä tuotesuunnittelussa.

Tuottajavastuuiltapäivä järjestetään torstaina 4.11.2021 klo 11 alkaen Tampere-talossa. Päivän ohjelmassa käsitellään tuottajavastuun tulevaisuutta ja roolia kiertotalouden vauhdittajana.

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunnan puheenjohtaja Liisa-Marie Stenbäck toteaa, että Tuottajavastuuiltapäivän tavoitteena on esitellä tuottajavastuun keskeistä roolia kiertotalouden vauhdittajana.

– Tuottajavastuu on jo vakiinnuttanut asemansa jätehuollon sääntelykeinona ja laajenee koskemaan myös muun muassa kertakäyttöisiä muovituotteita. Laajennettu tuottajavastuu taipuu nyt tuotepoliittiseen suuntaan: tavoitteena on saada tuotteista kestäviä, korjattavia ja uudelleen käytettäviä, jotta ne pysyisivät kierrossa mahdollisimman pitkään, Stenbäck kuvailee.

Iltapäivässä on esillä kansallisen sääntelyn lisäksi myös EU-tason Green Deal -kiertotalouspaketti. Stenbäck korostaa, että vaikka sääntelyhankkeet ovat vahvasti esillä, kuuluu iltapäivän ohjelmaan myös markkinalähtöisiä puheenvuoroja.

– Meillä on esimerkiksi tekstiili- ja rengaskierrätyksen osalta käytännön esimerkkejä siitä, kuinka tuottajavastuu ja kierrätys viedään seuraavalle tasolle. Puhetta johtaa Riku Rantala, jolla on varmasti myös mielenkiintoisia näkemyksiä kiertotalouteen.

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta toivoo, että etenkin tuottajavastuulliset yritykset löytäisivät tiensä Tuottajavastuuiltapäivään. Tuottajavastuu on yritykselle myös mahdollisuus, Liisa-Marie Stenbäck muistuttaa.

– Tuottajavastuu on iso osa yritysvastuuta ja myös konkreettinen imago- ja markkinointitekijä.

Lisätietoa Tuottajavastuuiltapäivän ohjelmasta ja ilmoittautuminen: https://www.tuottajayhteiso.fi/tvip-2021

#TVIP21