Siirry suoraan sisältöön

Oppimateriaali perehdyttää uusioraaka-aineiden maailmaan

Kiertohelmiä-oppimateriaalissa kerrotaan uusioraaka-aineiden hyödyntämisestä, niiden ympäristövaikutuksista ja kestävistä kuljetuksista. Materiaalin on julkaissut Suomen Uusioraaka-aineliitto.

Kiertohelmiä – Kierrätyksellä uusiomateriaaleja -oppimateriaalissa esitellään laaja kattaus suomalaisia innovaatioita kiertotalouden alalta. Suomen Uusioraaka-aineliitto ry:n julkaisemassa materiaalissa esitellään 15 uusioraaka-ainetta ja kerrotaan niiden kierrätyksestä, ympäristövaikutuksista ja hyödyntämisestä.

Digitaalista ja maksutonta Kiertohelmiä-oppimateriaalia voidaan käyttää opetuksen tukena yläkoululuokista ylöspäin, mutta kuka tahansa kiertotalouden alasta kiinnostunut voi tutustua materiaaliin. Lukija pääsee tutustumaan kiertotalouden prosesseihin laajasti monesta näkökulmasta käsin.

Materiaalin tarkoituksena on osoittaa, että uusioraaka-aineita hyödyntämällä voidaan luoda kestävämpi kiertotalouteen perustuva yhteiskunta, Suomen Uusioraaka-aineliitto toteaa.

– Uusiokäyttö ja materiaalien kierrätys säästävät luonnonvaroja. Kun tehtaille saadaan kierrätysmateriaalia, vähenee tarve luonnosta otettaville neitseellisille luonnonvaroille. Materiaalin viesti lukijalleon, että kiertotalouden ja uusioraaka-aineiden hyödyntämisen avulla ympäristöongelmia voidaan ratkoa, liiton tiedotteessa todetaan.

Materiaalin voi ladata Suomen Uusioraaka-aineliiton sivuilta. Materiaali on tehty yhteistyössä liiton jäsentoimijoiden kanssa. Myös Akkukierrätys Pb on osallistunut materiaalin kokoamiseen lyijyakkujen kierrätyksen osalta.