Siirry suoraan sisältöön

Akkukierrätyksen raportointijärjestelmä on vaihtunut

Akkukierrätys Pb Oy on ottanut vuoden 2022 alusta käyttöön uuden raportointijärjestelmän, jota käyttävät jo Elker Oy:n sähkölaitetuottajayhteisöjen jäsenet sekä paristotuottajayhteisö Recserin jäsenet. Jatkossa näiden tuottajayhteisöiden jäsenet voivat raportoida yhteen raportointijärjestelmään kaikki akkujen ja paristojen sekä sähkölaitteiden maahantuontitiedot.

Akkukierrätyksen jäsenet raportoivat uuteen järjestelmään ensimmäisen kerran huhtikuussa 2022 ensimmäisen kvartaalin eli 1.1.–31.3.2022 maahantuontitiedot. Raportoinnista lähtee jäsenille erillinen muistutus sähköpostilla. Raportointiohjeet löytyvät täältä.

Lisätietoa raportoinnista antaa Michael Merrill / Akkukierrätys Pb Oy, puh. 050 302 7799

Akkukierrätyksen ja Recserin yhteiset jäsenet

Mikäli yritys on sekä Akkukierrätyksen että Recserin jäsen, olemme yksinkertaistaneet raportointia niin, että pyyntö raportoida tulee Recseriltä ja Recser myös laskuttaa yritystä yhdellä laskulla. Laskuun on eritelty erikseen Akkukierrätystä ja Recseriä koskevat maksut. Akkukierrätys Pb ja Recser huolehtivat niin, että tuottajayhteisöt raportoivat viranomaiselle vain kunkin tuottajayhteisön vastuulle kuuluvat maahantuodut ja kerätyt akut.  

Hallinnointimaksu

Vuonna 2022 otetaan käyttöön myös hallinnointimaksu. Hallinnointimaksu peritään jäseneltä, mikäli Akkukierrätys joutuu karhuamaan puuttuvia raportointitietoja kahden raportointimuistutuksen jälkeen. Hallinnointimaksun on tarkoitus vastata raportointiviiveistä aiheutuvia kustannuksia. Hallinnointimaksun suuruus on 150 euroa.

Akkukierrätyksen ja Autokierrätyksen yhteiset jäsenet

Suomen Autokierrätyksen ja Akkukierrätys Pb Oy:n yhteisten jäsenten akkumaahantuontimäärät saadaan jatkossakin suoraan Suomen Autokierrätykseltä, joten raportointijärjestelmän muutos ei koske näitä yrityksiä.