Siirry suoraan sisältöön

Raportointi

Akkukierrätyksen jäsenyritykset raportoivat markkinoille saattamansa akut Akkukierrätys Pb Oy:lle neljännesvuosittain. Raportoitujen tietojen perusteella Akkukierrätys Pb Oy laskuttaa kierrätysmaksut voimassa olevilla kierrätysmaksuhinnoilla. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja tietoturvallisesti, ks. Akkukierrätys Oy:n Tietosuojaseloste. Pieniä määriä maahantuovat yritykset voivat hakea poikkeusta kvartaaliraportointiin niin, että he raportoivat vain kerran vuodessa koko vuoden aikana maahantuodut akkumäärät.

Raportointijaksot

  • 1.-31.3.  (raportointi 30.4. mennessä)
  • 1.4.-30.6. (raportointi 31.7. mennessä)
  • 1.7.-30.9. (raportointi 31.10. mennessä)
  • 1.10.-31.12. (raportointi 31.1. mennessä)

Raportointi tehdään sähköisessä raportointijärjestelmässä

Markkinoille saatetut määrät ilmoitetaan sähköisessä raportointijärjestelmässä, joka on yhteinen Akkukierrätys Pb:n, Recser Oy:n sekä Elker Oy:n sähkölaitetuottajayhteisöiden jäsenille. Ennen raportointia tuottajille lähetetään asiasta muistutus ja ohjeet sähköpostitse. Mikäli Akkukierrätyksen jäsenyritys on myös toisen paristo- ja akkutuottajayhteisön, Recser Oy:n jäsen, pyyntö raportoida voi tulla myös Recserin kautta.

Järjestelmään syötetään ajoneuvo- ja teollisuusakkujen maahantuontimäärät kiloina (aiemmin määrät ilmoitettiin tonneina).

Huomioithan, että kaikki Recserin ja Akkukierrätyksen akkutuoteluokat löytyvät nykyään samasta raportointiportaalista. Voit raportoida kaikki maahantuomasi akut samalla kertaa, mutta olethan tarkkana, että raportoit tuotteet oikeaan luokkaan. Siirtämällä hiiren hintaryhmän päälle näen luokitukseen liittyvät lisätiedot, jotka auttavat oikean raportointiluokan löytämisessä. Jos sinulla on ongelmia tai kysymyksiä raportointiin liittyen, ota yhteyttä – autamme mielellämme! Mikäli käyttäjätunnus tai salasana on hukassa – niissä auttaa jasenpalvelut@elker.fi

Tietoa Suomen Autokierrätys Oy:n jäsenille

Akkukierrätys Pb Oy ja ajoneuvojen tuottajavastuusta huolehtiva Suomen Autokierrätys Oy toimivat yhteistyössä helpottaakseen yhteisten tuottajajäseniensä akkujen maahantuontimäärien raportointia. 

Autoja maahantuovien yritysten ei tarvitse raportoida autojen mukana maahantuomiaan akkuja Akkukierrätyksen raportointijärjestelmään. Niiden määrä saadaan laskettua akkujen keskimääräisen painon ja autojen maahantuontimäärien perusteella. 

Suomen Autokierrätys Oy laskuttaa jäseniltään sekä ajoneuvoja että lyijyakkuja koskevat kierrätys- ja vuosimaksut jäsenelle kuuluvan osuuden mukaisesti ja tilittää lyijyakkuja koskevat maksut Akkukierrätykselle.

Ohjeet

Ohjekirjassa kerrotaan, miten akkujen määrät raportoidaan järjestelmään. Voit avata ja tallentaa pdf-muotoisen ohjeen alla olevasta linkistä.

Kirjautuminen raportointijärjestelmään

Sähköinen raportointijärjestelmä on yhteinen Akkukierrätys Pb:n, Recser Oy:n sekä Elker Oy:n sähkölaitetuottajayhteisöiden jäsenille.

Huom! Raportointiviiveistä peritään hallintomaksu

Hallinnointimaksu (150 €) peritään jäseneltä, mikäli Akkukierrätys joutuu karhuamaan puuttuvia raportointitietoja kahden raportointimuistutuksen jälkeen. Tämä ei poista jäsenen velvollisuutta raportoida maahantuontimäärät Akkukierrätykselle.

Valtakirjalla molempien tuottajayhteisöjen jäseneksi

Mikäli Akkukierrätyksen jäsen maahantuo myös muita kuin lyijyakkuja, niiden tuottajavastuun eli liittymisen Recser-akkutuottajayhteisön jäseneksi voi nyt hoitaa helposti valtakirjalla. Siinä yritys valtuuttaa Akkukierrätyksen huolehtimaan puolestaan näiden akkujen tuottajavastuusta. Tämän tarkoituksena on tehdä eri akkujen tuottajavastuun hoitamisesta helppoa ja vaivatonta maahantuojille.

Lisätietoja raportoinnista ja valtakirjasta saat osoitteesta info@akkukierratyspb.fi.