Raportointi

Akkukierrätyksen jäsenyritykset raportoivat markkinoille saattamansa akut Akkukierrätys Pb Oy:lle neljännesvuosittain. Raportoitujen tietojen perusteella Akkukierrätys Pb Oy laskuttaa kierrätysmaksut voimassa olevilla kierrätysmaksuhinnoilla. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja tietoturvallisesti kts. Tietosuojaseloste. Pieniä määriä maahantuovat yritykset voivat hakea poikkeusta kvartaaliraportointiin niin, että he raportoivat vain kerran vuodessa koko vuoden aikana maahantuodut akkumäärät.

Raportointijaksot

  • 1.-31.3.  (raportointi 30.4. mennessä)
  • 1.4.-30.6. (raportointi 31.7. mennessä)
  • 1.7.-30.9. (raportointi 31.10. mennessä)
  • 1.10.-31.12. (raportointi 31.1. mennessä)

Raportointi tehdään sähköisessä raportointijärjestelmässä

Markkinoille saatetut määrät ilmoitetaan sähköisessä raportointijärjestelmässä, joka on yhteinen Akkukierrätys Pb:n, Recser Oy:n sekä Elker Oy:n sähkölaitetuottajayhteisöiden jäsenille. Ennen raportointia tuottajille lähetetään asiasta muistutus ja ohjeet sähköpostitse. MIkäli Akkukierrätyksen jäsenyritys on myös toisen paristo- ja akkutuottajayhteisön, Recser Oy:n jäsen, pyyntö raportoida voi tulla myös Recserin kautta.

Järjestelmään syötetään ajoneuvo- ja teollisuusakkujen maahantuontimäärät kiloina. Huom! Aiemmin raportointi tapahtui tonneina. Mikäli käyttäjätunnus tai salasana on hukassa – niissä auttaa jasenpalvelut@elker.fi

 

Ohjeet

Kirjautuminen raportointijärjestelmään