Siirry suoraan sisältöön
Kädet tietokoneen näppäimistöllä.

Tuottajarekisteristä voi tarkistaa, onko yritys hoitanut velvoitteensa

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta TYNK muistuttaa, että Jätehuoltokompassin tuottajarekisteristä kuka tahansa voi tarkistaa, onko yritys hoitanut tuottajavastuuvelvoitteensa asianmukaisesti.

Tuottajarekisterin tietopalvelu on osa Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämää avointa Jätehuoltokompassi-palvelua. Tuottajarekisterin hakusivulta kuka tahansa voi tarkistaa, onko yritys hoitanut tuottajavastuuvelvoitteensa asianmukaisesti, Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta TYNK muistuttaa.

Jätehuoltokompassin tuottajarekisterissä kerrotaan tuottajarekisteriin hyväksytyn tuottajan tuottajavastuualat ja tuottajayhteisöt, joihin se on liittynyt. Valtuutettujen edustajien osalta kerrotaan myös valtuutuksen antaja. Tuottajayhteisöjen osalta julkaistaan tiedot yhteisöön kuuluvista tuottajista. TYNK huomauttaa, että tuottajarekisterihaussa ei vielä heinäkuun 2023 alussa näy pakkaustuottajayhteisöjen jäseniä.

– Esimerkiksi kilpailutuksiin osallistuessaan tuottajien kannattaisi mainita hyväksynnästä tuottajarekisteriin ja mahdollisuudesta tarkistaa, ovatko muut kilpailutukseen osallistuneet yritykset hoitaneet omat tuottajavastuuvelvoitteensa, TYNKin työvaliokunta neuvoo.

Lue lisää