Siirry suoraan sisältöön

Takana akkujen keräyksen huippuvuosi

Vuosi 2021 oli lyijyakkujen keräyksen huippuvuosi. Akkukierrätys Pb Oy:n tilastojen mukaan lyijyakkujen keräysmäärä nousi edellisvuodesta 2000 tonnia.

– Tämä on huipputulos. Lyijyakkujen sisältämästä lyijystä saadaan kierrätettyä lähes 96 %, joten akkujen kierrätys on kiertotalousteko parhaimmillaan. On hienoa huomata, että suomalaisilla on intoa lyijyakkujen kierrättämiseen, tuottajayhteisön toimitusjohtaja Johanna Alakerttula iloitsee.

Akkukierrätys Pb Oy:llä on 400 keräyspistettä, jotka kattavat koko Suomen etelästä pohjoiseen. Yhtiöllä on sopimus yhdeksän jätehuolto-operaattorin kanssa, ja ne vastaavat lyijyakkujen keräyksestä ja kuljetuksesta kierrätykseen. Näiden yhteistyötahojen myötä Akkukierrätyksen tilastot kattavat kaikki Suomessa kerätyt ajoneuvo- ja teollisuuslyijyakut tulevaisuudessa.  

Akkujen kierrätys ja keräys on voittoa tavoittelemattoman Akkukierrätys Pb Oy:n vastuulla. Yhtiö vastaa tuottajavastuulainsäädännön edellyttämästä akkujen keräyksen ja kierrätyksen organisoinnista maahantuojien puolesta. 

Lyijyakkuja vastaanottavat muun muassa kuntien jätelaitokset, akkuja myyvät yritykset, autohuollot, purkamot, romukauppiaat sekä kaikki Akkukierrätyksen operaattorit. Lyijyakku on vaarallista jätettä, eikä sitä saa luovuttaa muille kuin jätehuoltorekisteriin hyväksytyille jätteiden kuljettajille ja ympäristöluvan omaaville yrityksille. 

Vuonna 2021 kerätyt lyijyakut

KvartaaliKerätyt akut, tonnia
Q14727
Q24471
Q35227
Q44902
Yht.19327

Tutustu aiempien vuosien tilastoihin: https://akkukierratyspb.fi/tilastot/

1 kommentti artikkeliin “Takana akkujen keräyksen huippuvuosi”

  1. Paluuviite: Yhteenvetoa vuodesta 2021: jätelain muutoksia ja toiminnan kehittämistä - Akkukierrätys Pb Oy

Kommentointi ei ole käytössä.