Siirry suoraan sisältöön

Työkalu avaa akkuasetuksen uudet vaatimukset tuottajille

Akkukierrätys Pb ja Recser haluavat auttaa tuottajia löytämään tietoa laajan asetuksen vaikutuksista.

Verkkopohjaisen työkalun tavoitteena on avata EU:n uuden akkuasetuksen artiklakohtaisia vaatimuksia eri kohderyhmille. Työkalu on suunnattu akku- ja tuottajayhteisöjen jäsenille, jotka haluavat selvittää itseään koskevien asetuskohtien vaatimukset ja aikataulut.

Työkalu kertoo, mitkä asetuksen säädökset ja vaatimukset koskevat mitäkin toimijaa ja milloin ne tulevat voimaan. Maahantuojien, jakelijoiden ja valmistajien on helppo tutustua asetukseen hakutoiminnolla tai artikla kerrallaan. 

Sisältö laajenee myöhemmin

Lähes 200-sivuisen asetustekstin saattaminen helposti selattavaan, haettavaan ja ymmärrettävään muotoon on kunnianhimoinen projekti. 

Työkalun ensimmäinen versio on julkaistu nyt, ja se kattaa lähes koko akkuasetuksen. Akkukierrätys Pb Oy:n toimitusjohtaja Johanna Alakerttula kertoo. 

– Tästä työkalusta on hyötyä myös meille tuottajayhteisöille, sillä asetuksessa on myös meitä koskevia vaatimuksia. Akku- ja paristotuottajien edustajina haluamme olla jäsenillemme avuksi ja auttaa löytämään tietoa uudesta asetuksesta, hän sanoo.

Tutustu asetustyökaluun

Akkuasetustyökalun on nyt auki verkkosivuillamme. Työkalu on tarkoitettu vain Akkukierrätys Pb Oy:n ja Recser Oy:n sopimustuottajien käyttöön. Olemme lähettäneet salasanan sivustolle erillisellä viestillä sopimustuottajillemme. Jos et ole saanut salasanaa sivulle, pyydä sitä osoitteesta info@akkukierratyspb.fi.